Eerlijke vinder neemt advocaat

De huiseigenaar die tijdens een verbouwing 300.000 euro vond en dat vorige week naar de politie bracht neemt een advocaat in arm. Kaya Ferhat vond in zijn zijn nieuwe huis in Gent (B) plotseling een zak met veel geld toen hij een muur doorbrak. Nadat hij dat geld bij de politie had aangegeven bleek er aanvankelijk geen eigenaar te zijn die zich had gemeld. Pas toen het verhaal in Belgische kranten opdook kwam bankverzekeraar Dexia op de proppen. Dexia had ooit in het pand een nachtkluis. Na Dexia stond het enige tijd leeg. Dexia wil nu 10.000 euro betalen maar Ferhat vindt dat te min.

‘De bank moet spoedig op de proppen komen met een heel mooi kerstcadeau in de vorm van een meer riante beloning’, zegt zijn advocaat Kristiaan Vandenbussche.

Ferhat, een Belg van Turkse origine, vindt een vindersloon van 10% van het verloren bedrag normaal. Zijn advocaat: ‘Men zou trouwens kunnen argumenteren dat mijn cliënt een schat heeft gevonden. Een schat behoort toe aan de vinder. Door het geld daar achter te laten heeft de vermoedelijke eigenaar er vrijwillig en definitief afstand van gedaan’, aldus Vandenbussche.

De werkelijke eigenaar van de 300.000 euro is niet Dexia. Volgens Dexia had geldtransporteur Brink’s het in de kluis laten slingeren. Brink’s zou in België overigens op de rand van faillissement verkeren.

Ferhat zegt besloten te hebben de politie op de hoogte te stellen omdat hij niet voor dief wil worden uitgemaakt.

Zie De Redactie.