Eerste moord Curaçao op Nieuwjaarsochtend

De Kerstwens “Vrede op aarde” heeft ook deze keer de jaarwisseling niet overleefd. Op Curaçao heeft vrijdagochtend een steekpartij het leven gekost aan een 22-jarige man; een 31-jarige man werd met steekwonden in de hartstreek in het Sehos-ziekenhuis opgenomen. 

Door onze correspondent

Zoals diverse nieuwsbronnen op Curaçao berichtten, kreeg de politie op de eerste morgen van het nieuwe jaar omstreeks half negen een melding over een steekpartij op de Van Krimpenlaan in Suffisant. Op de plaats delict troffen de agenten twee gewonde mannen aan; één daarvan was met een mes in zijn keel en hart geraakt. Het slachtoffer, de 22-jarige Sabaan Romero Simmons overleed ter plaatse.

Bekend

De andere gewonde, een 31-jarige man, was eveneens met een mes in de hartstreek geraakt en werd met spoed door een ambulance naar het Sehos-ziekenhuis overgebracht. Uit verklaringen van ooggetuigen maakte de politie op dat er ruzie was ontstaan tussen de drie mannen en dat de dader een 50-jarige Curaçaoënaar was. Hij werd op de Van Krimpenlaan aangehouden. Het mes dat vermoedelijk bij de steekpartij werd gebruikt werd eveneens aangetroffen en is inbeslaggenomen. Volgens het doorgaans welingelichte Papiamentstalige NoticiaCla heeft hij bekend.