Eerste straffen in Operatie Trefpunt

De rechtbank in Den Bosch heeft drie mannen en een vrouw veroordeeld voor onder meer drugs- en vuurwapenbezit. De vier waren begin april van dit jaar aangehouden in het kader van Operatie Trefpunt. De hoogste straf was voor een 47-jarige man uit Dordrecht. Hij kreeg twee jaar cel. 

Bij een doorzoeking van een garagebox van de  Dordtnenaar heeft de politie in april twee scooters aangetroffen. In het opbergvak onder het zadel van een grijze Piaggio vond de recherche in een plastic zak een geladen semi-automatische Walther P22 met munitie. Ook in het opbergvak van een andere scooter in de garagebox werd een vuurwapen gevonden; het betrof hier een Smith & Wesson, kaliber 6,35 mm. Ook werd munitie aangetroffen bij dit pistool. In de garagebox vond de politie ook nog bijna 8500 LSD-zegels.

De officier had drie jaar cel geëist; het werden er dus twee.

MDMA

Een 52-jarige koopman uit Amsterdam werd veroordeeld tot 12 maanden. In zijn woning werd een grote hoeveelheid MDMA en hasjiesj aangetroffen. Ook reed de man verschillende keren met grote hoeveelheden drugs naar Party King in Best. Het OM had 20 maanden tegen hem geëist.

Geladen vuurwapen

In de woning van de 53-jarige verdachte in Best vond de politie bijna 40 kilo hennep en een geladen vuurwapen (een Luger) en munitie. De verdachte bekende de feiten. De officier had 21 maanden geëist.

Vrouw

Bij een 50-jarige vrouw die op een woonwagenkamp in Waalre woont, had de politie bij de doorzoeking van haar woning in haar handtas een geladen Heckler & Koch aangetroffen. Ze kreeg een taakstraf van 180 uur.

Bij Operatie Trefpunt werden 55 verdachten aangehouden, 6 drugslabs ontdekt, 20 vuurwapens en 400.000 euro cash in beslag genomen.

Hier de uitspraken:

47-jarige man uit Dordrecht

52-jarige man uit Amsterdam

53-jarige man uit Best 

50-jarige vrouw uit Waalre