“Eigenlijke doelwit” vergismoord weet van niks

Rob Zweekhorst (44, foto) werd op 1 januari 2014 tijdens het uitlaten van de hond doodgeschoten in Berkel en Rodenrijs. De politie vermoedt dat een veroordeelde wijkbewoner het echte doelwit van de liquidatie was. Maar deze dubbelganger wil nu weten waar de politie dat op baseert.

Ondergedoken

Dennis van den Berg (44) kondigde dit weekend in De Telegraaf een kort geding aan waarin hij eist dat de politie hem de informatie geeft waarop hij dat baseert: ‘Ik wil weten voor wie ik bang moet zijn’, zegt Van den Berg. De weduwe Natasja Zweekhorst bevreemdt dat: ‘Waarom doet hij nu pas zijn mond open?’ Een andere vraag is waarom Van den Berg op 2 januari plotseling was ondergedoken.

Wapen

Hoewel Van den Berg zijn criminele verleden zegt te hebben afgesloten zegt hij al een jaar lang bang te zijn. Hij zegt ook enige tijd met een kogelwerend vest en een wapen te hebben rondgelopen. Van den Berg is in 2006 en 2008 veroordeeld voor strafbare feiten in de vermogenssfeer. Overigens heeft ook de weduwe Zweekhorst geen inzage in het onderzoeksdossier gehad.

Alle berichten over de zaak.