Eind augustus beslissing over hechtenis Ros

Op 26 augustus neemt het hof in het Passage-proces een beslissing over de hechtenis van Fred Ros. De moordmakelaar werd eerder door de rechtbank veroordeeld tot dertig jaar. Doordat Ros overliep naar justitie is hem een halvering van de strafeis in het vooruitzicht gesteld. Dat zou betekenen dat Ros in augustus van dit jaar vrij zou moeten komen. 

Ros zit sinds zijn aanhouding op 3 augustus 2006 (op een camping in Spanje) in hechtenis. Ros werd toen opgepakt voor het opdracht geven van de moord op Thomas van der Bijl, in april 2006. De liquidatie zelf werd uitgevoerd door Dwight S. en Remy H. – beiden amateurs die iets bij wilden verdienen.

‘Vieze lange hond’

Acht jaar nadat hij was opgepakt werd bekend dat Ros was overgelopen en dat hij uitgebreide verklaringen had afgelegd over verschillende verdachten binnen het Passage-proces. Ros kwam in een getuigenbeschermingsprogramma terecht. In de onderwereld is furieus gereageerd op de move van de moordmakelaar. George van Dijk op internet: ‘Maak je borst maar nat, vieze lange hond.’

Soerel

Nico Meijering, de advocaat van Dino Soerel, had ook om schorsing van de voorlopige hechtenis van zijn cliënt gevraagd. Ook over dat verzoek neemt het hof op 26 augustus een beslissing.