Weer levenslang in zaak Nijmeegse Mientjes (UPDATE)

Fouad el M. is in hoger beroep in Marokko veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de bubbele moord op de twee Nijmeegse Mientjes. De zaak was al meerdere keren uitgesteld om uiteenlopende redenen. De twee Mientjes, de Nijmeegse overbuurvrouwen Mientje Aarts (69) en Mientje Bartelen (75), zijn in 2003 vermoord. Fouad el M. (foto), een bekende van de slachtoffers, is eerder ook tot levenslang veroordeeld in deze zaak.

 

De twee Nijmeegse Mientjes, Mientje Aarts (69) en Mientje Bartelen (75), zijn in 2003 in hun woning met tientallen messteken om het leven gebracht. Volgens het Openbaar Ministerie was Fouad el M. op zoek naar geld dat bij de oudste Mientje in huis zou liggen. Later bleek ook dat er een groot geldbedrag in huis aanwezig was, maar die werd niet gevonden door de dader.

 

Fouad el M. was een vriend van de zoon van een van de Mientjes. Na de dubbele moord is hij een lange periode spoorloos geweest. Mogelijk vluchtte hij al meteen naar Marokko. In 2010 werd hij in Marokko aangehouden en ongeveer een jaar later werd hij veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Het OM eiste de doodstraf en ging in hoger beroep.

In de afgelopen jaren is er al vaak een delegatie van politie en justitie met de nabestaanden naar Marokko gegaan, maar de zaak werd tot zeker acht keer toe uitgesteld. De ene keer had Fouad el M. geen advocaat en de andere keer was de advocaat weer ziek. Maandag is de zaak eindelijk behandeld door het gerechtshof in de Marokkaanse stad Nador en die heeft Fouad el M. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.