Eindhovenaar (51) doodgeschoten in auto (VIDEO) (UPDATE4)

De politie meldt dat er in Eindhoven een doodgeschoten man is aangetroffen in een auto in stadsdeel Strijp. Een betrouwbare bron meldt aan Crimesite dat het zou gaan om Toon Sweegers, een autohandelaar. Hij is een bekende van de politie.

De auto stond in Den Bult tussen de Frederiklaan en de Strijpsestraat. Daar was mogelijk het huis van de vriendin van het slachtoffer.

De politie zegt dat het slachtoffer een 51-jarige man uit Eindhoven is. Onderzoek naar zijn achtergronden en die van het misdrijf is gaande. Een Team Grootschalige Opsporing opgestart.

Het slachtoffer werd volgens de politie gevonden door een buurtbewoner, rond 08.00. Wanneer de man is doodgeschoten is onderwerp van onderzoek. Een buurtbewoonster zou hebben gezien dat politieagenten donderdagmorgen een huis aan Den Bult binnengingen. De auto stond voor dat huis.

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat een buurtbewoner zegt dat er mogelijk woensdagavond om 23.30 is geschoten. Het slachtoffer verliet op rond die tijd waarschijnlijk het huis van zijn vriendin, aan Den Bult.

Rond 08.00 uur werd de beschoten man door een jongen uit dat huis gevonden. De dode man zat volgens de krant aan de bestuurderskant van een klassieke Mercedes.

De politie heeft ook vanuit de lucht buurtonderzoek gedaan met een drone.