Eindhoven: verdachte over drie weken vrij

De 19-jarige Brett S. uit het Belgische Ravels wordt over drie weken vrijgelaten. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Den Bosch woensdag bepaald. De man wordt verdacht van de zware mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven op 4 januari van dit jaar.

In totaal werden acht mannen verdacht van de mishandeling van een 22-jarige jongen op 4 januari op de Vestdijk in Eindhoven. Op videobeelden was te zien dat zeker twee van hen het slachtoffer meerdere malen hebben geschopt en geslagen, ook terwijl hij op de grond lag.

Vier van de acht verdachten worden vervolgd door het Openbaar Ministerie (OM). De 19-jarige Brett S. is onlangs door België overgeleverd aan Nederland. De raadkamer van de rechtbank in Den Bosch heeft woensdag bepaald dat hij over drie weken vrijkomt zodat hij met een opleiding kan beginnen.

Het OM had om verlenging van de voorlopige hechtenis gevraagd. Daar gaat de rechtbank in mee. De schorsing van de voorlopige hechtenis gaat in op 26 juni en duurt tot de zaak inhoudelijk behandeld wordt.

Lees hier alles over deze zaak.