Eindhoven: vier verdachten vervolgd

Vier van de acht mannen die verdacht worden van de ernstige mishandeling op de Vestdijk in Eindhoven op 4 januari moeten zich verantwoorden voor de rechtbank. Dat heeft het Openbaar Ministerie Oost-Brabant bekend gemaakt. De vier jongens die niet worden vervolgd, hebben volgens justitie niet deelgenomen aan de ernstige mishandeling.

In totaal werden acht mannen verdacht van de mishandeling van een 22-jarige jongen op 4 januari op de Vestdijk in Eindhoven. Op videobeelden was te zien dat zeker twee van hen het slachtoffer meerdere malen hebben geschopt en geslagen, ook terwijl hij op de grond lag.

Vier van de verdachten worden nu vervolgd door het OM. De overige vier, een inmiddels 17-jarige, een 19-jarige en twee 18-jarige mannen (allen woonachtig in het Belgische Turnhout) hebben volgens het OM geen aandeel gehad bij de mishandeling en gaan vrijuit.

Dinsdag 14 mei heeft het hof van cassatie in België besloten dat de 19-jarige verdachte binnen tien dagen moet worden overgeleverd aan Nederland. Later wordt het cassatieverzoek van de 17-jarige behandeld.