Eindhovenaar op Nationale Opsporingslijst

De politie heeft in Opsporing Verzocht bekendgemaakt dat een 36-jarige Eindhovenaar op de Nationale Opsporingslijst is gezet. Het gaat om Tommy van der Sommen die ruim een jaar geleden is veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf.

Spanje

Volgens justitie was Van der Sommen de spil in een groot internationaal drugsnetwerk. Op 22 mei 2017 achtte de rechter in Nederland hem schuldig aan drugshandel, witwassen en mishandeling. Hij was bij die uitspraak niet aanwezig.  De politie vermoedt dat Van der Sommen in Spanje verblijft, mogelijk in Barcelona. Er zijn ook aanwijzingen dat hij zich kan ophouden aan de zuidkust, in de omgeving van Málaga en Marbella.

Schuilnaam

Ook zegt de politie aanwijzingen te hebben dat Van der Sommen af en toe naar Nederland komt en dan verblijft op onderduikadressen. Waarschijnlijk maakt hij dan gebruik van een schuilnaam.

Dinsdag zijn er doorzoekingen gedaan op verschillende locaties in Noord-Brabant, onder meer in woningen en een bedrijfspand uit het directe netwerk van Van der Sommen.