Eindhovense liquidatie voor rechtbank

In Den Bosch is vandaag de rechtszaak begonnen tegen Patrick V. en Monique G. die ervan verdacht worden vorig jaar Tommie van der Burg te hebben geliquideerd. Van der Burg werd bij een Van der Valk-hotel in Eindhoven in zijn auto onder vuur genomen.

De rechtszaak vandaag was een pro-forma zitting waarbij de officier van justitie om verlenging van het voorarrest vroeg. De inhoudelijke behandeling volgt begin volgend jaar. De rechter ging mee met de officier en besloot dat de twee verdachten voorlopig vast blijven zitten.

Bewijs

Tegen Patrick V. blijkt het nodige bewijs te zijn verzameld. Zijn DNA is gevonden op één van de hulzen die op de parkeerplaats van het hotel zijn gevonden. Volgens zijn advocaat gaat het overigens om een mengprofiel en zijn er van nog drie anderen ook DNA-sporen op de huls gevonden. Verder blijkt Patrick een partij telefoons te hebben gekocht, waarvan er twee bij de liquidatie zijn gebruikt. Justitie vermoedt dat Monique G. met de ene telefoon in café Borreluur, waar Van den Burg die avond was, de schutter (Patrick V.) heeft gewaarschuwd, die bij het hotel stond te wachten.

Afrekening of relatie?

Het motief voor de moord op Van der Burg kan verband houden met criminele activiteiten. Van der Burg was verdachte in een onderzoek naar de productie van xtc en amfetamine.

Maar de politie sluit een motief in de relationele sfeer ook niet uit. Van der Burg had eerder een relatie gehad met Monique V. en beiden waren op de avond van de moord in het Eindhovense café.