Eindhovense ‘rippers’ gearresteerd

De politie in Eindhoven heeft de afgelopen maanden enkele verdachten gearresteerd die betrokken zouden zijn bij ripdeals waarbij ze vuurwapengeweld niet schuwden. De recherche kwam de groep uit de binnenstad van Eindhoven op het spoor na onderzoek van een beroving en een schietpartij.

Tijdens het onderzoek naar verschillende zaken werd snel duidelijk dat de zaken verband met elkaar hadden.

Ripdeal

In september vorig jaar zouden twee Eindovenaren (22) betrokken zijn geweest bij een ripdeal. Een 23-jarige man uit Steensel en een 22 jarige man uit Eersel waren naar een woning aan de Laagstraat gekomen om daar drugs te kopen. Deze transactie was bemiddeld door een 33-jarige vrouw uit Eindhoven. De verkopers trokken uiteindelijk een wapen en er ontstond een worsteling waarbij een iemand gewond raakte.

Nadat de vrouw in oktober werd gearresteerd, konden ook de twee Eindhovenaren kort daarna worden aangehouden. Zij zitten nog vast. De vrouw is na haar aanhouding op vrije voeten gesteld.

Schietpartij

Ongeveer tien dagen na deze beroving in de woning, kwam er een melding van een man die was beschoten aan de Grote Berg in Eindhoven. Het 33-jarige slachtoffer was volgens de politie ook betroken bij een ripdeal. In november en januari heeft de politie weer twee twintigers aangehouden voor betrokkenheid bij deze schietpartij.

Alle verdachten maken volgens de politie deel uit van een groep uit het centrum van Eindhoven.