Eis: 10 jaar cel tegen Klaas Otto

De officier van justitie in Breda heeft tien jaar cel geëist tegen Klaas Otto, de oud-president van No Surrender. Het Openbaar Ministerie vindt mishandeling, afpersing, witwassen en brandstichting bewezen. Tegen compagnon en mede-verdachte Janus de V. is drie jaar cel geëist.

Beroepscrimineel

Justitie vindt Otto een moeilijk te grijpen ‘beroepscrimineel’ voor wie toepassen van geweld normaal is. Zijn collega-criminelen waren doelwit, reden waarom de officier van justitie sprak van ‘crimineel kannibalisme’. Naast afpersingen en bedreigingen maakte Otto zich ook schuldig aan het witwassen van 1,4 miljoen euro, aldus de officier van justitie.

Rechterhand

Justitie ziet Janus de V. als de rechterhand van Otto. Bedreigingen zouden door De V. en Otto soms samen zijn geuit, ook zware mishandelingen deed De V. aan mee, volgens de officier. Eén van de slachtoffers zou Danny van der G. zijn geweest. Deze zou zo zou zijn toegetakeld dat zijn jukbeen los kwam van de schedel. Van der G. eiste vorige week een schadevergoeding van ruim 273.000 euro van de verdachte.

Later deze week komen de pleidooien van de advocaten aan bod.

Zie de laatste berichten over Klaas Otto:

Rico Verhoeven ontkent dat hij Klaas Otto opzocht

Otto: ik blafte wel af maar mishandelde niet

Klaas Otto doet aangifte tegen politieteam (UPDATE)

Bedreigingszaak Klaas Otto van tafel

Rechtbank laat Klaas Otto vrij

Advocaat Klaas Otto legt verdediging neer