Eis: 10 jaar cel voor dood bejaarde

Tegen een 21-jarige man is dinsdag door het Openbaar Ministerie (OM) voor de rechtbank in Arnhem een celstraf van tien jaar geëist voor doodslag op een 89-jarige vrouw uit Duiven. De bejaarde vrouw raakte zwaar gewond toen de verdachte in september 2009 een overval pleegde in haar woning. De vrouw was hierdoor in coma geraakt en niet meer bijgekomen. Een half jaar later overleed zij aan haar verwondingen.

 De verdachte heeft naar eigen zeggen de vrouw in een schrikreactie geslagen toen het licht plotseling aanging. In ogenschouw genomen dat de man toch besloot de sieraden van de bewusteloze vrouw mee te nemen, vindt het OM een onvoorwaardelijke celstraf van lange duur gepast. ‘De verdachte heeft op grove wijze, enkel geleid door zijn behoefte aan geld, een einde gemaakt aan het leven van het slachtoffer’, zegt de officier van justitie.

Op 22 november van dit jaar doet de rechtbank uitspraak.

Het gebeurt het de afgelopen jaren steeds vaker dat ouderen het slachtoffer zijn van gewelddadige overvallen. Het aantal woningovervallen is stijgende. Zo berichtte Crimesite vorige week nog over twee hoogbejaarde vrouwen die zijn mishandeld in eigen huis.