Eis: 10 maanden voor cokehandel Hells Angel

Maandag heeft het Openbaar Ministerie voor de rechtbank Utrecht 10 maanden gevangenisstraf geëist tegen een bestuurslid van de Hells Angels wegens handel in cocaïne. Hij heeft zich volgens de officier van justitie ook schuldig gemaakt aan diefstal in vereniging van oude metalen en plastic.

Munitiebezit

Tegen een andere verdachte is de eis 12 maanden cel, hem is ook munitiebezit ten laste gelegd. De verdachten werden al op 29 maart en 5 april 2012 aangehouden. Het bewijs tegen de twee bestaat uit observaties en afgeluisterde telefoongesprekken. Het gaat om een onderzoek van het landelijk parket.

Levendige handel

Na een bezoekje van een drugsafnemer aan het motorclublid onderzocht de politie de auto van deze klant en cocaïne in beslag genomen. De afnemer heeft in zijn verhoor bevestigd dat hij de cocaïne kort voor zijn aanhouding bij verdachte kocht. Ook de partner van de cocaïnehandelaar verkocht, bij diens afwezigheid, coke. Dat is naar voren gekomen uit onderzoek naar en verhoren van enkele andere afnemers van cocaïne.

Patronen

Bij de andere verdachte is een grote hoeveelheid spullen aangetroffen die de politie in verband brengt met drugshandel en drugsproductie. Het gaat onder meer om cocaïne, een koffer met drukplaten, chemicaliën, een stalen mal, drukpersen en een handleiding voor het wassen van cocaïne. Bovendien zijn bij hem patronen voor vuurwapens in beslag genomen.

Diefstallen

De Hells Angel wordt ook verdacht van het meermalen medeplegen van diefstal van oude metalen en plastic in de gemeenten Eembrugge, Doorn en Zeist. Het gaat om spullen uit een fabriek december 2011, een rolluik begin februari 2012 en zogeheten wok-lekbakken bij een Chinees restaurant.