Eis: 12 jaar en tbs voor moord Zutphense

Het Openbaar Ministerie (OM) Oost-Nederland heeft dinsdag twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 25-jarige man uit Zutphen.  De man zou in mei 2013 zijn ex-vriendin Miranda Fukkink hebben vermoord door haar met een riem te wurgen. Het OM is overtuigd van moord.

Het 21-jarige slachtoffer werd op 25 mei dood gevonden in haar woning in Zutphen. Ze bleek door geweld om het leven te zijn gebracht.

Wurgen

Volgens het OM is de 25-jarige verdachte schuldig aan moord. Hij zou weken voor het delict al hebben besloten dat Miranda Fukkink, zijn ex-vriendin, dood moest. Op de dag van de moord heeft de verdachte volgens justitie ook meerdere malen bedacht hoe hij haar zou wurgen met een riem.

Vrijspraak

De man heeft tevens verklaard dat hij seks met de vrouw heeft gehad terwijl het slachtoffer al dood was. ‘Ondanks dat dit volgens de officier bizar en moreel verwerpelijk is, levert het handelen van de verdachte op dat punt juridisch gezien geen verkrachting op. Voor verkrachting is dan ook vrijspraak gevraagd’, aldus het OM.

Gaskraan

Na de moord heeft verdachte de gaskranen in haar huis open gedraaid. Omwonenden hebben de politie gebeld nadat ze een gaslucht roken. Uit persoonlijkheidsonderzoek blijkt dat verdachte verminderd toerekeningsvatbaar is. Het Om eist een celstraf van twaalf jaar en tbs met dwangverpleging.