Eis: 12 jaar voor dood Nathalie van Poelgeest

Het Openbaar Ministerie (OM) in Lelystad heeft donderdag twaalf jaar celstraf geëist tegen een 44-jarige man die ervan wordt verdacht Nathalie van Poelgeest (foto) te hebben doodgeschoten. De flamboyante Nathalie van Poelgeest (41) werd op 14 mei 2012 dood in haar woning in Lelystad gevonden.

De verdachte werd in februari van dit jaar voor de tweede keer aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Nathalie van Poelgeest.

Beelden

Justitie meldt dat er op camerabeelden te zien is dat de verdachte in de nacht van 11 op 12 mei 2012 – twee dagen voordat Nathalie werd gevonden – bij de woning van het slachtoffer is geweest. Ook zou de 44-jarige man kort na het feit tegen familie hebben gezegd dat hij betrokken was bij de dood van Nathalie.

Het vuurwapen en de kleding die de verdachte die nacht droeg, zijn nooit gevonden.

Uit onderzoek blijkt volgens justitie dat er geen sprake is van een vooropgezet plan dus wordt de man verdacht van doodslag.

Relatie

De verdachte en het slachtoffer hebben een relatie met elkaar gehad die enige tijd voor de dood van Nathalie was beëindigd. Tijdens het onderzoek en de zittingen heeft de verdachte niets over de zaak gezegd, aldus het OM. Het wordt hem zwaar aangerekend dat hij geen ambulance heeft gebeld nadat hij haar had neergeschoten. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat Nathalie toen nog leefde.

Volgens het OM moet de man twaalf jaar de cel in.