Eis 15 jaar en tbs voor doden Marijke Heijltjes

Het Openbaar Ministerie (OM) Noord-Nederland heeft donderdag 15 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 33-jarige man voor het doden van de 67-jarige Marijke Heijltjes in Oosterwolde. De man wordt verdacht van gekwalificeerde doodslag, iemand doden om een ander misdrijf te verdoezelen.

De 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats heeft eerder al een bekentenis afgelegd. Hij zei de vrouw op 11 september 2012 te hebben gedood en dat hij alleen heeft gehandeld. In deze zaak heeft ook nog een 37-jarige man vast gezeten, maar die bleek er niets mee te maken te hebben.

In april van dit jaar werd de verdachte in zijn cel aangehouden omdat hij vastzat vanwege een poging tot overval. Een week later bekende hij betrokken te zijn bij de dood van Marijke Heijltjes, die op 12 september 2012 dood werd aangetroffen in haar woning aan de Klazingaweg in Oosterwolde.

Naast het doden van mevrouw Heijltjes wordt de 33-jarige man ook nog verdacht van een reeks overvallen in Oosterwolde. De verdachte heeft over deze overvallen eveneens een bekennende verklaring afgelegd.