Eis: 16 jaar cel voor doodschieten Raja

Het Openbaar Ministerie heeft voor de rechtbank in Haarlem tegen Ferry de G. 15 jaar cel geëist voor het doodschieten van Raja Draaisma (35), vorig jaar juni 2015 in Hoofddorp. Volgens de officier van justitie was er sprake van moord. Het slachtoffer was zijn ex-vriendin. De G. zegt uit zelfverdediging te hebben geschoten.

Hij zei dat het wapen bij haar thuis lag en bang te zijn geweest dat zij hem zou neerschieten. Maar volgens de officier van justitie bracht hij het wapen zelf mee van huis om te gebruiken voor de aanslag. Getuigen hebben gezegd dat het erop leek dat hij de vrouw weloverwogen neerschoot. De G. was jaloers op een obsessieve wijze. Zo plaatste hij afluisterapparatuur. Hij probeerde herhaaldelijk de relatie te herstellen nadat zij het had uitgemaakt.

Ferry de G. weigerde mee te werken aan psychiatrisch onderzoek door het Pieter Baan Centrum. Zijn advocaat overlegde de rechtbank aan het begin van de inhoudelijke zitting een psychiatrisch rapport waarin wordt gesteld dat hij ten tijde van de daad verminderd toerekeningsvatbaar was.

Zie ook:

Politie nam wapen Zaandammer niet in

Verdachte schietpartij Hoofddorp meldt zich (UPDATE)