Eis: 18 jaar voor Puttense moord

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag in hoger beroep een gevangenisstraf van 18 jaar geëist tegen Ron P., die ervan wordt verdacht de Puttense Christel Ambrosius (23) op 9 januari 1994 te hebben vermoord. De advocaat-generaal bij het gerechtshof in Arnhem stelt dat P. (36) Christel heeft gewurgd, vervolgens verkracht en daarna met messteken vermoord. Bij dat alles zou hij met voorbedachte rade hebben gehandeld.

 

‘De handelwijzen getuigen niet van impulsiviteit, maar getuigen van voldoende tijd zich te beraden op het besluit om het slachtoffer van het leven te beroven, zei de advocaat-generaal ter zitting.

Twee jongen mannen uit Putten zijn eerder veroordeeld voor de moord maar werden na 7 jaar cel vrijgesproken. P. kwam in beeld toen in 2008 zijn dna overeen bleek te komen met dna uit een spermaspoor op de stewardess.

De verdediging heeft verschillende alternatieve scenario’s naar voren gebracht. Bijvoorbeeld het aangetroffen sperma op het lichaam van het slachtoffer een gevolg zou zijn geweest van vrijwillig seksueel contact een dag eerder. Van een geheime relatie tussen P. en Christel Ambrosius is volgens het OM niets gebleken.

De rechtbank Zutphen heeft de verdachte op 9 oktober 2009 tot 15 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

Op 27 oktober doet het gerechtshof naar verwachting uitspraak.