Eis: 20 jaar en tbs voor brandmoord

De officier van justitie heeft donderdag voo de rechtbank in Den Bosch 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Dennie J. Deze 24-jarige uit Mill stichtte volgens de officier brand in een woning in Cuijk, waarbij op 20 juni 2013 een moeder en twee dochters om het leven kwamen.

De man stak na ruzie met zijn 14-jarige vriendin haar huis in brand met benzine en sprenkelde die ook uit over de trap naar de bovenverdieping waar de slachtoffers sliepen. De verdachte zweeg tegenover de rechter. Hij zei zich niet meer te kunnen herinneren wat hij die avond had gedaan en ontkende de brandstichting. J. klom na zijn daad in een telefoonmast in de buurt en kwam daar pas na uren uit. Volgens deskundigen is hij door psychische problemen verminderd toerekeningsvatbaar.

Benzine

De man moet worden behandeld, maar een lange gevangenisstraf daaraan vooraf staat een succesvolle behandeling van zijn stoornissen niet in de weg, zo verantwoordde de officier de hoge eis. J. heeft de rechtbank laten weten akkoord te gaan met elk vonnis. Volgens zijn advocaat Ton van Elk de Freese moest dat echter niet als een bekentenis worden gezien, maar als signaal dat het hem niet meer uitmaakt.

Suïcidaal

De verdachte is suïcidaal en stichtte in november nog brand in zijn cel. Eerder had hij al eens een strop opgehangen. Ook tegen de rechter zei J. donderdag dat hij dood wil.