Eis: 20 jaar voor liquidatie vriend

De officier van justitie in Den Bosch vindt dat Toos van V. twintig jaar cel moet krijgen omdat ze haar vriend Ernesto Pistone zou hebben laten vermoorden. Voor de rechtbank in Den Bosch eiste de officier 19 jaar cel tegen medeverdachten en vermeende schutters Jeffrey E. en Serdar A., en 18 jaar cel tegen Fahti M..

Drugscrimineel

Jeffrey E. was de minnaar van Toos van V.. Ernesto Pistone was een bekende Eindhovense drugscrimineel. Hij werd 27 februari vorig jaar neergeschoten voor zijn woning aan de Otterstok in Eindhoven. Hij was toen net tien dagen ontslagen uit detentie. Twee daders vluchtten op een scooter, die ze later in brand staken.

Verbouwing

De officier van justitie sprak van een ’toneelspel’ van Toos van V., die een doos tissues voor zich had staan voor als de emoties haar teveel werden. Er was toch echt sprake geweest van een planmatige liquidatie van haar vriend, vindt justitie. Jeffrey E. en Serdar A. spraken volgens de politie in hun sms’jes over de aanslag als ‘de verbouwing’ en de ‘aannemer’ zou Toos van V. zijn geweest. Al in oktober 2013 regelde Toos van V. volgens het Openbaar Ministerie namens haar man een levensverzekering voor 250.000 euro.

Een fout

Het viertal beschikte over vele geheime telefoons die speciaal voor de aanslag werden gebruikt. Toos van V. op de dag van de aanslag contact met de telefoons van medeverdachten. Nadat Pistone Toos belde dat hij bijna thuis was, belde deze met haar geheime nummer direct met Jeffrey E.. De politie kon dit alles reconstrueren omdat Toos van V. een fout maakte. Na de aanslag nam ze een nieuw geheim nummer maar ze belde er een vriend van Pistone mee en ook medeverdachten. Dat werd gesignaleerd door de politie zodat kon worden getapt en telefonische contacten konden worden gereconstrueerd.

Leugens

De verdachten deden er grotendeels het zwijgen toe en hebben helemaal niet meegewerkt aan het onderzoek. Volgens de officier van justitie raakte Toos van V. verstrikt in haar ‘leugens’. Volgens advocaat Mark Nillesen baseert de officier van justitie zich op geruchten, niet op direct bewijs, en zijn de interpretaties van de tapgesprekken fout. Het zou vooral gaan over de praktijk van het drugsdealen van minnaar Jeffrey E.. Bovendien zou Pistone al langer worden bedreigd.

Meer bij op Twitter, hier en hier.

Opsporing Verzocht over de zaak:

Vriendin vermoorde crimineel wijst naar ander

‘Crimineel vermoord in opdracht van vriendin’

Vriendin Ernesto Pistone opgepakt

Nog een verdachte Pistone-moord gepakt

Verdachten moord Ernesto Pistone opgepakt (VIDEO)