Weer eis 25 jaar en tbs Sander V.

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft woensdag in hoger beroep 25 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist in de zaak tegen Sander V., die verdacht wordt van de moord op Milly Boele in Dordrecht op 10 maart 2010. Ook vindt het OM dat vrijheidsberoving, verkrachting en het verbergen van het stoffelijk overschot bewezen kan worden verklaard.

 

Het OM vindt dat een gevangenisstraf van zeer lange duur recht doet aan de ernst van de feiten. ‘Er is sprake van een gruwelijk drama. Verdachte heeft, om zijn pedoseksuele lustgevoelens te bevredigen, een meisje van 12 jaar vanuit haar ouderlijk huis meegelokt, verkracht, vermoord en vervolgens haar lichaam begraven in zijn eigen achtertuin. Dit meisje zal nooit ouder worden dan 12 jaar. Verdachte heeft iedereen die haar liefhadden eerst zes dagen in martelende onzekerheid gelaten. Niet alleen de direct nabestaanden maar mensen in het hele land zijn dagenlang bezig geweest met de verdwijning van en de zoektocht naar Milly. Pas nadat het net van de opsporing verdachte volledig had ingesloten en hij niet anders kon, heeft verdachte zich bij de politie gemeld, een ieder in verbijstering achterlatend. Zeker toen ook nog bleek dat verdachte een buurman en tevens een politieman was’, aldus de advocaat-generaal (OM) op de zitting.

Sander V. werd in 2010 door de rechtbank in Dordrecht veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar en tbs. De eis van het OM was toen ook 25 jaar en tbs. Sander V. ging in hoger beroep omdat het volgens hem niet gaat om moord en omdat hij van de tbs-maatregel af wil. Dinsdag heeft V. echter voor het gerechtshof gezegd dat hij zich erbij neerlegt als het gerechtshof hem een langdurige psychische behandeling oplegt.

 

Milly Boele verdween op woensdag 10 maart 2010. Nadat ze als vermist werd opgegeven, is met man en macht naar haar gezocht. Zes dagen later werd ze na de verklaring van Sander V., een politieman die twee huizen verderop woonde, levenloos aangetroffen in zijn achtertuin. Ze bleek op de dag van haar vermissing al om het leven te zijn gekomen.

Lees hier het bericht van het OM.