Eis 25 jaar moord crechehoudster

Het Openbaar Ministerie heeft 25 jaar cel geëist tegen Nevzat K. (42) die verdacht wordt van het doodsteken van de eigenares van een kinderdagverblijf in Amsterdam, de 32-jarige Arzu Erbas. Erbas werd werd in juli 2009 voor de deur van haar crèche Moeders Schoot met twintig messteken gedood. Volgens het OM zijn verklaringen van verschillende getuigen voldoende voor het bewijs. De verdachte heeft ontkend. Tijdens de zitingen beriep hij zich op zijn zwijgrecht.

Tijdens een eerdere zitting is gebleken dat K. jaren geleden iemand heeft doodgeschoten in Turkije. Hij zat in Turkije een straf uit voor die moord maar hij ontsnapte uit de gevangenis.

Op het moment van de moord had Arzu Erbas een buitenechtelijke relatie. Haar minnaar had een bouwbedrijf en was werkgever van Nevzat K. maar deze is ontslagen na overtollig drank- en drugsgebruik ontslagen hebben.

Eerst was de vrouw van de minnaar van Erbas verdachte omdat zij opdracht voor de moord zou hebben gegeven. Het OM heeft die verdenking laten vallen.

Het motief van de moord is nog niet helder op tafel gekomen.