Eis: 3 jaar cel voor ‘doodschudden’ baby Jayden

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep drie jaar cel geëist tegen Brian H. (49), voor de dood van zijn vijf weken oude baby. Hij zou het jongetje, Jayden, zo hard hebben geschud dat het kind er aan is overleden.

Jayden werd in januari 2012 met spoed het ziekenhuis binnengebracht omdat hij niet meer ademde. Het jongetje overleed daar. Later bleek dat Jayden letsel aan zijn schedel en hersenen had. H. verklaarde dat hij kort daarvoor zijn zoontje de fles had gegeven, had verschoond en had aangekleed.

H. en moeder nog samen

Justitie verdenkt hem er echter van dat hij de baby heeft gedood. H. ontkent dat; hij stelt dat het kind is gevallen, en met zijn hoofd tegen een hard voorwerp is gestoten.

Ook de moeder van Jayden stelt dat haar echtgenoot niets met de dood van Jayden te maken heeft. Ze zijn nog altijd samen, en hebben een tweede kind.

Letsel bij geboorte ontstaan

In eerste aanleg verklaarde een deskundige dat het letsel dat het kind aan zijn hoofd had, mogelijk ook bij de geboorte kan zijn veroorzaakt. Twee andere deskundigen stelden wel dat het kind om het leven is gekomen door het letsel.

In eerste aanleg werd H. vrijgesproken door de rechtbank. Het OM ging daarop in hoger beroep.