Eis: 30 jaar voor dubbele moord in Rotterdam-Beverwaard (UPDATE)

Tegen één van de verdachten van de moord op Gilbert Henriëtta (26, foto) en Lindomar Elizabeth (25) op de Rhijnauwensingel in Rotterdam-Beverwaard heeft de officier van justitie donderdag 30 jaar cel geëist. Rolly P. zou op 20 december 2017 het tweetal met een AK-47 van dichtbij hebben beschoten.

Minderjarigen

P. was toen hij de schoten loste net 18 jaar. Hij heeft zijn actie aan de politie bekend. P. is de eerste van de groep verdachten die terechtstaat, er zitten nog drie minderjarige jongens in voorlopige hechtenis, één van hen was ten tijde van de moorden 15 jaar.

Na een anonieme tip vond de politie in een woning het automatische geweer dat gebruikt is bij de liquidaties. In die woning was ook Rolly P. aanwezig.

De officier van justitie gaat uit van moord, en zei een eis van levenslang te hebben overwogen. De jongens zijn door een andere, onbekend gebleven persoon of personen uitgelokt om de moorden te plegen. Namen van een opdrachtgever heeft P. niet genoemd. Justitie gaat ervan uit dat P. voor de liquidaties 15.000 euro heeft gekregen. Hij zal dat geld moeten gaan terugbetalen als hij veroordeeld wordt.

Audi

In zijn bekennende verklaringen heeft P. een loop van de gebeurtenissen geschetst. Enkele dagen voor de moorden zegt hij de opdracht te hebben gekregen om Gilbert Henriëtta, alias “Giba”, te doden. Eerst was hem gevraagd een auto in de gaten te houden. Een zwarte Audi A4 en een foto was door de opdrachtgever te beschikking gesteld. Hij zou onder druk zijn gezet en er zouden bedreigingen tegen hem en zijn familie zijn geuit. Pas tijdens het schieten zou P. hebben ontdekt dat er twee mensen in de auto zaten.

P. is ook verdachte in de zaak van een overval op een Domino’s Pizza in Rotterdam-IJsselmonde die in het voorjaar van 2017 werd gepleegd. Hij wordt ook verdacht van heling van een auto eind november 2017 en was hij betrokken bij een winkeldiefstal in Barendrecht, december 2017.

De drie andere verdachten worden binnenkort volgens het jeugdstrafrecht, achter gesloten deuren, berecht.

Eerdere berichten:

Tieners dubbele liquidatie Rotterdam voor rechter

Verdachte liquidaties Rotterdam-Beverwaard vrijgelaten

Vijfde aanhouding liquidaties R’dam-Beverwaard

16-jarige opgepakt voor dubbele liquidatie

Weer 2 tieners gearresteerd voor liquidaties

Politie pakt tiener op voor dubbele liquidatie (UPDATE)