Eis: 30 maanden voor plannen aanslag op Bandidos

In Antwerpen heeft het Openbaar Ministerie 30 maanden gevangenisstraf geëist tegen de president van de Belgische Brotherhood Sin Miedo. Andino B. en drie leden van zijn chapter werden begin dit jaar door de politie onderschept toen ze met een auto vol molotovcocktails op weg waren naar een clubhuis van de Bandidos. Volgens de Gazet van Antwerpen staat het viertal terecht voor bendevorming en verboden wapenbezit.

Begin februari werd het gezelschap vlakbij de grensovergang in Meer, in de richting van Hazeldonk, langs de A16 staande gehouden door de politie. Agenten die de auto doorzochten troffen naast enkele boksbeugels en een wapenstok, ook een kist met 21 molotovcocktails aan. De drie inzittenden stelden niets te weten van de brandbommen en dat ze op weg waren voor een sociale bijeenkomst.

Andino B. heeft verklaarde dat hij door zijn Nederlandse bazen van Sin Miedo onder druk was gezet om een afspraak met de Bandidos te maken. Hij zei molotovcocktails te hebben gemaakt omdat hij vreesde dat de ontmoeting wel eens uit de hand zou kunnen lopen. B. zegt dat de drie medeverdachten wel degelijk afwisten van de brandbommen.

Het Openbaar Ministerie in Antwerpen denkt dat Sin Miedo een aanval wilde uitvoeren op het clubhuis van de Bandidos. Tegen de drie medebeklaagden van B. vorderde de aanklager 18 maanden.

Sin Miedo profileert zich als MC maar de meeste leden beschikken niet over een motor. Andino B. zegt de beweging te zijn gestart omdat ze ’tegen pedofilie zijn’.