Eis: 3,5 jaar voor fatale overval juwelier in Deurne

Het OM heeft 3,5 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 28-jarige man die betrokken zou zijn geweest bij de fatale overval op juwelier Goldies in Deurne. Daarbij kwamen de twee overvallers om het leven nadat de vrouw van de juwelier op hen had geschoten. De verdachte, Zakaria G., zou de overval hebben voorbereid.

G. zou de vluchtauto hebben geregeld en twee weken voor de overval was hij al eens in de juwelierszaak. Hij wilde zijn horloge verkopen en een ring laten omsmelten, maar volgens het OM ging hij ook poolshoogte nemen. De verdachte zou daarnaast telefoons hebben gekocht waarmee de daders konden communiceren.

Twee auto’s uitgeleend

Eén van de doodgeschoten overvallers woonde twee maanden bij G. in. Die wilde op de dag van de overval zijn auto lenen, beweert G. Omdat hij die zelf nodig had, regelde hij een andere auto. De overvallers wilden de auto van G. alsnog lenen en daar stemde hij uiteindelijk mee in. Zijn auto is mogelijk gebruikt om de andere vluchtauto klaar te zetten.

Volgens het OM werd er regelmatig gesproken over overvallen. De officier vindt het vreemd dat G. geen vermoedens kreeg toen de overvallers twee auto’s wilden lenen. Ook zou G. telefoons hebben geregeld, die bij hem thuis zijn geactiveerd. De nummers belden alleen naar elkaar en een van de telefoons zou van G. zijn geweest.

Volgens het OM is daarom voldoende bewezen dat G. bij de overval betrokken was, en eiste 3,5 jaar celstraf.

Lees ook:

Juweliersvrouw schoot in paniek door de deur

VIDEO: beide overvallers Deurne bewapend

Juweliersvrouw Deurne niet vervolgd

Details over de overval in Deurne (VIDEO)