Eis van 4 jaar tegen professionele kickbokser

Het Openbaar Ministerie in België heeft vier jaar cel geëist tegen de 26-jarige Youssef B. Hij zou onder de schuilnaam ‘Garfield’ aan het hoofd hebben gestaan van een bende die op grote schaal in cocaïne handelde in onder andere Antwerpen en Turnhout. Binnen de 10-koppige bende had iedereen zijn vastomlijnde taken. 

Een lid zorgde bijvoorbeeld voor de bevoorrading van de dealers, anderen zorgden voor het contact met klanten en nog weer een ander lid regelde de huurauto’s van de bende die werden gebruikt om drugs af te leveren bij de klanten, zo meldt De Gazet van Antwerpen.

Heterdaad

Een aantal leden van de bende, die vooral actief was in de jaren 2013 en 2014, werd op heterdaad betrapt. Zij hebben gedeeltelijk bekennende verklaringen afgelegd. Kickbokser Youssef B. heeft bekend dat hij cocaïne heeft verhandeld, maar ontkent dat hij de leider van de bende was.

Garfields in Borgerhout

Volgens Youssef B. wordt de naam Garfield door meer mensen gebruikt, ook in Borgerhout. Zijn advocaat Sam Vlaminck: ‘Bovendien herkennen afnemers hem niet als ‘de Garfield’ waar ze op andere momenten van kochten. Mijn cliënt, een professioneel kickbokser, is rond de jaarwisseling van 2014-2015 gestopt om zich volledig op zijn sport toe te leggen, dat wordt ook bevestigd door zijn neef.’