Eis: 6 jaar voor poging doodslag op prostituee

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft zes jaar gevangenisstraf geëist tegen een 32-jarige Duitser voor poging tot doodslag op een prostituee. Ook zou hij de vrouw verkracht hebben. Het slachtoffer werd op zondagochtend 12 februari 2012 zwaar mishandeld aangetroffen in een bordeel aan de Nieuwe Markt in Nijmegen. Video na de break.

De 32-jarige man uit het Duitse Kleve, vlak over de grens bij Nijmegen, is naar aanleiding van een uitzending van het programma Opsporing Verzocht in april vorig jaar aangehouden.

Volgens de officier van justitie is er sprake van poging tot doodslag omdat de vrouw zwaar is toegetakeld. De vrouw is meermalen met gebalde vuisten tegen het hoofd geslagen en heeft naast een gebroken neus en diverse zwellingen ook een hersenschudding opgelopen.

Volgens de officier is ook wettig en overtuigend bewezen dat de verdachte zijn slachtoffer heeft verkracht op het moment dat de vrouw na een klap op haar hoofd bewusteloos was geraakt. Volgens de deskundigen lijdt de verdachte aan een persoonlijkheidsstoornis gecombineerd met PTSS en alcoholproblemen. De deskundigen achten de man verminderd toerekeningsvatbaar en vinden hulp noodzakelijk. 

Het OM eist een celstraf van zes jaar en de man moet zich laten behandelen.

Hieronder de beelden van Opsporing Verzocht.

{youtube}oMLnbsn0xEY{/youtube}