Eis: 6 jaar voor poging moord

De officier van justitie in Den Haag heeft donderdag 6 jaar gevangenisstraf geëist tegen een 20-jarige jongen uit Leiden die ervan wordt verdacht op 9 juni 2013 een huisgenote met een mes in haar nek gestoken te hebben. De twee wonden in hetzelfde studentenhuis van de vereniging Quintus in Leiden. De studente lag te slapen, toen de man haar 's nachts aanviel met een mes.

Geen relatie

De jongen heeft gezegd dat hij haar niets wilde aandoen, alleen zichzelf. De twee hadden officieel geen relatie met elkaar. De man zag een dag voor het incident de vrouw met een ander zoenen. De officier van justitie vindt het aannemelijk dat de verdachte het leven de volgende dag niet meer zag zitten en daarin het slachtoffer wilde meenemen. De verdachte zegt zelf dat hij zich niet veel meer van het incident kan herinneren, maar dat vindt de officier van justitie onaannemelijk.

Volgens de officier van justitie was er sprake is van voorbedachte rade omdat de verdachte eerst het mes heeft gepakt op zijn kamer, daarna de kamer van het slachtoffer is binnengegaan, op haar bed is geklommen en naar het slachtoffer toe ging.