Eis: 8 jaar cel tegen Colombiaanse makelaar

Donderdagochtend heeft het Openbaar Ministerie acht jaar cel geëist tegen Aura C. (41). Zij is een Amsterdamse makelaar van Colombiaanse origine die verdachte is van leiden van een criminele organisatie die in cocaïne handelde, aldus Het Parool.

Vaarschema’s

Ook tegen haar zus Luisa A. (30) eisten de officieren van justitie acht jaar cel. Tegen vier andere verdachten eiste justitie zeven jaar cel, tegen nog een andere vier jaar. Hoewel er in het onderzoek 100 kilo in beslag is genomen gaat justitie ervan uit dat er gedurende jaren ‘enorme hoeveelheden drugs moeten zijn binnengebracht.’

Bij huiszoekingen is informatie gevonden over vaarschema’s van schepen die voeren tussen Colombia en Europa. Ook was er administratie die duidt op drugshandel. In auto’s en huizen waren verborgen ruimtes geïnstalleerd.

Verhuur

Justitie vindt dat zussen Aura C. en Luisa C. ‘de organisatie aanstuurden.’ Met hun bedrijf dat verhuur van Amsterdamse woningen regelde konden drugshandelaars worden ondergebracht. Ook zou Aura C. voor auto’s hebben gezorgd.

De zaak kwam aan het rollen door een rechtshulpverzoek uit Italië over twee Italiaanse broers die in Nederland in drugs zouden handelen. Nederland stelde daarna zelf een onderzoek in.

Eén verdachte heeft erkend cocaïne te hebben vervoerd. De anderen ontkennen betrokkenheid.

Zie ook:

Colombiaanse Amsterdamse verdacht in coke-zaak