Eis: 8 jaar cel in Brabantse coke-zaak

De officier van justitie heeft voor de rechtbank in Breda vrijdag acht jaar cel geëist tegen John Gubbels (29) voor het bezit van 130 kilo cocaïne en 400.000 euro aan contant geld. John Gubbels is de broer van de vermoorde 12-jarige Danny Gubbels uit Breda, die in 2010 werd doodgeschoten bij een schietpartij op zijn woonwagen op het kamp in de Rijnauwenstraat in Breda. In het onderzoek is in totaal 6,5 miljoen euro in beslag genomen. Vrijdag was alleen de Rucphense zaak aan de orde.

Op 12 oktober vorig jaar deed de politie een inval op het kamp aan de Rijnauwenstraat en op en op 25 oktober nogmaals op het kamp en ook op andere plaatsen in Zuid-Nederland. Daar was ook de woing in Rucphen bij waar John Gubbels en zijn vriendin woonden, tegen wie vrijdag vijf jaar is geëist. 

De zaak van de moord op Danny die het parket in Breda onderzoekt en de grote drugs- cashvangsten door de Nationale Recherche hebben onderling verbanden, maar die worden door het Openbaar Ministerie niet uitgelegd.

John Gubbels had ook een vuurwapen voorhanden, zo stelde de officier van justitie, die zei dat er zeer veel bewijs was in de zaak van John Gubbels. Dat de cocaïne van hem was kan geen twijfel leiden omdat er cocaïne- en dnasporen zijn gevonden en daarnaast zijn er getuigenverklaringen en videobeelden. 

De rechtszaak tegen de vader van Danny Gubbels en andere verdachten zullen nog volgen. In november wordt de zaak tegen twee Britse en een Nederlandse verdachte vervolgd die vastzitten voor de aanslag op het woonwagenkamp van 14 juli 2010.  

Nieuwe aanhoudingen drugszaak Gubbels 

Gubbels: Het dna in de VW-bus

Bijna vijf miljoen cash bij kampbewoner UPDATE 

Verband Gubbels-moord en mega-zaak?