Eis: 8 jaar cel voor 73 kilo heroïne

Een 57-jarige man uit Amsterdam heeft vrijdag 8 jaar cel tegen zich horen eisen voor de invoer van ruim 73 kilo heroïne en het voorhanden hebben van een ploertendoder en stroomstootwapens. De verdachte zou de drugs via de luchthaven Schiphol het land hebben binnengesmokkeld.

Azië

Na een tip werd op 19 april 2013 12 kilo cocaïne aangetroffen in 4 dozen met specerijen en kleding. Deze zou zijn bedoeld voor de verdachte. Het gestarte onderzoek van het CargoHarc-team (een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee, FIOD en de Douane) leidde daarna naar nog 2,4 kilo in een zending stenen op 6 juli 2013 en 40,5 kilo heroïne in twee tassen op 6 augustus 2013. Ook een zending op 24 juli 2012, van 18,4 kilo, kan volgens het OM aan de verdachte worden toegeschreven. Ook deze zendingen zouden bedoeld zijn voor de verdachte. Alle zendingen kwamen uit Azië. De verdachte ontkent de verdenkingen.

Bij doorzoeking van het huis waar de verdachte woont werden daarnaast 9 stroomstootwapens en een ploertendoder aangetroffen. Daarom is ook het voorhanden hebben van wapens tenlastegelegd.