Eis: 8 jaar voor mislukte liquidatie

Het Openbaar Ministerie heeft acht jaar cel geëist tegen een man die een mislukte liquidatie zou hebben gepleegd in Utrecht Overvecht. Er zou vier of vijf keer op het slachtoffer zijn geschoten, die meerdere keren in zijn rug werd geschoten. Het OM zet hoog in omdat de verdachte voor eigen rechter wilde spelen.

De schietpartij vond plaats in juli 2014 in winkelcentrum De Klop. Het slachtoffer legde kort daarna een verklaring af in het ziekenhuis. Hij zegt dat hij met een kennis had afgesproken in het winkelcentrum, waarop een derde persoon op hem af kwam die hem een kopstoot gaf. Toen het slachtoffer een wapen wilde pakken, werd hij in zijn rug geschoten.

Verklaring ingetrokken

Een dag later trok het slachtoffer zijn verklaring weer in. Het OM stelt dat de verdachte de man onder druk heeft gezet. Op basis van telefoongesprekken stelt het OM dat de verklaring wel klopte, en op camerabeelden zou een man te zien zijn met hetzelfde postuur als de verdachte.

Het OM vreest bovendien dat de verdachte opnieuw zou schieten, omdat hij een antisociale, narcistische persoonlijkheidsstoornis heeft. Die is volgens het OM niet goed te behandelen.