Eis: 9 jaar en tbs voor ontvoering

De officier van justitie in Den Bosch heeft maandag tegen een 31-jarige man uit Eindhoven negen jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist. Hij zou met een medeverdachte een destijds 19-jarig meisje vrouw uit België hebben ontvoer en verkracht. De medeverdachte is een 28-jarige man Eindhovenaar. Hij hoorde acht jaar gevangenisstraf tegen zich eisen.

Ontvoerd

Het slachtoffer, afkomstig uit het Belgische Turnhout, liep daar in de nacht van 1 januari 2012 naar huis, toen zij door een onbekende man werd vastgepakt en in een auto die naast haar stopte getrokken. In de auto werden haar ogen en mond dichtgeplakt en werd zij ontvoerd naar een woning in Eindhoven. In deze woning is het slachtoffer diverse keren door beide verdachten verkracht en met de dood bedreigd.

Douche

Na een aantal uren werd zij onder de douche geplaatst en aangekleed, waarna de verdachten haar in een auto naar Waalre brachten. In Waalre aangekomen werd zij op haar knieën op een verlaten zandpad neergezet en achtergelaten. Aan de twee is medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving en het medeplegen van verkrachting, meermalen gepleegd, ten laste gelegd.

De officier van justitie vindt dat aan de 31-jarige man tbs met dwangverpleging moet worden opgelegd, omdat er een groot gevaar voor herhaling van geweldsdelicten en een groot belang van bescherming van de maatschappij aanwezig is.