Eis 9 jaar in zaak Rudi Schouten

Justitie heeft negen jaar cel geëist tegen Satudarah-lid Pearl S. Hij schoot vorig jaar Bredanaar Rudi Schouten dood voor een winkelcentrum in Breda. Het OM vindt dat doodslag bewezen is maar geen moord, omdat er geen voorbedachte rade was.

Volgens Pearl S. had hij met het slachtoffer afgesproken om een ruzie uit te praten, schrijft Omroep Brabant. ‘Ik gaf hem een hand en toen sloeg hij opeens om. Hij wilde uithalen’, verklaarde S. voor de rechtbank. S. zei dat hij een klap ontweek en iemand met een bijl op zich af zag komen. Het slachtoffer zou ook een groot mes tevoorschijn hebben gehaald. Daarop pakte S. naar eigen zeggen in paniek zijn wapen en begon te schieten.

Zelfverdediging

S. zegt dat hij uit zelfverdediging handelde, maar dat gaat volgens de officier van justitie niet op, omdat de verdachte bleef doorschieten toen het slachtoffer weerloos op de grond lag. De man met de bijl is een broer van het slachtoffer. Volgens hem is het verhaal van S. complete onzin. S. zou het slachtoffer eerst hebben aangevallen, waarop hij zijn broer te hulp schoot met een bijl. S. werd dezelfde dag opgepakt in het ziekenhuis, waar hij de eerste hulp was binnengelopen met twee hoofdwonden van 9 en 15 centimeter lang.

Familieruzie

Aanleiding van de moord is waarschijnlijk een familieruzie.  Schouten zou op de fatale vrijdag 3 april 2015 de zus van zijn vrouw hebben bedreigd en prikte onder meer haar autobanden lek. De schoonzus belde haar echtgenoot die in Spanje zat. Hij waarschuwde meteen vrienden uit de motorclub Satudarah die op een begrafenis aanwezig waren. Het groepje begaf zich op weg naar Schouten. Ze troffen elkaar vervolgens in de Cypressestraat in Breda, waar Schouten om het leven kwam.

Zie ook:

Moordwapen Rudi Schouten waarschijnlijk gevonden

‘Vermoorde Rudi Schouten in de val gelokt’

Slachtoffer moord Breda was bekende van politie