Levenslang geëist in moordzaak Baflo

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een levenslange gevangenisstraf geëist tegen Alasam S. voor de moord op zijn ex-vriendin en een agent en voor twee keer poging tot moord op een andere agent en een omstander. In april 2011 sloeg S. in het Groningse Baflo zijn ex dood met een brandblusser. Vervolgens schoot hij een agent dood en verwondde twee mensen, waaronder een agent, door in het rond te schieten.

In de rechtbank in Groningen is maandag de laatste van de drie zittingsdagen in de zaak tegen Alasam S. Volgens het OM is S. schuldig aan twee keer moord en twee keer poging tot moord.

De politie kreeg op woensdag 13 april een melding van een geweldsmisdrijf in het Groningse dorpje Baflo. Een buurman had gebeld, nadat hij zijn buurvrouw, Renske Hekman (29), om hulp had horen roepen. Zij werd op dat moment door S. met een brandblusser op haar hoofd geslagen.

Een later toegesnelde agent, de 48-jarige Dick Haveman, wist S. te lokaliseren bij het station in het Groningse plaatsje. Daar ontstond een vechtpartij waarbij S. het wapen van Haveman wist af te pakken. Vervolgens schoot hij de agent neer. Omdat S. daarna in het rond begon te schieten, verwondde hij nog een agent (22) en een omstander. De politie wist S. aan te houden door hem neer te schieten. 

Volgens het OM is S. volledig toerekeningsvatbaar en dus verantwoordelijk voor zijn daden. Tegen S. is een levenslange gevangenisstraf geëist.   

Lees ook:

Baflo: S. doodde vriendin met brandblusser