Eis Gubbels-zaak: drie keer twintig jaar

Het Openbaar Ministerie in Breda heeft voor de extra beveiligde rechtbank in Rotterdam twintig jaar cel geëist tegen elk van de verdachten in de zaak van de schietpartij op het huis van de 12-jarige Danny Gubbels. De officier van justitie gaat bij de eis uit van moord, in vereniging gepleegd. De drie mannen die terechtstaan zijn de Britten Alistair W. en Tyrone G., en de Nederlander Marcelino F. 

 

 

De mannen zouden deel hebben uitgemaakt van een groep van zeven mannen die op 14 juli 2010 op het woonwagenkampje aan de Bredase Rijnauwenstraat de woning van het gezin Gubbels onder vuur namen.

 

Een van de projectielen uit een AK-47-geweer verwondde de 12-jarige jongen dodelijk. Als deze drie verdachte mannen aanwezig waren bij de schietpartij, wat ze overigens zelf ontkennen, zijn er nog vier verdachten voortvluchtig.

Uit het dossier blijkt dat de reden voor de schietpartij zou kunnen liggen in het ontvreemden van een partij cocaïne. Of het de bedoeling was dat er dodelijke slachtoffers zouden vallen is onduidelijk. De officier van justitie gaat daar in de eis wel van uit. De verdachten konden volgens hem weten dat de kogels dwars door de wanden van het huis zouden gaan en daarbij mensen zouden treffen.   

Op 18 december komt de verdediging aan de beurt met de pleidooien. Pas in maart verwacht de rechtbank uitspraak te doen. 

Eerdere berichten:

Danny stierf na treffer AK-47 

Zeven mannen beschoten pand Danny 

Gubbels-zaak: ‘Er zijn meer verdachten’ 

Eis: 8 jaar cel in Brabantse coke-zaak