Eis: Levenslang voor 29 messteken

Het Openbaar Ministerie in Breda heeft dinsdag levenslang geëist tegen een verdachte van een dodelijke steekpartij op 25 februari 2012 in een steegje aan de Keiweg in Oosterhout. Een 54-jarige Oosterhouter heeft volgens het OM een 46-jarige man om het leven hebben gebracht met negenentwintig messteken. Het zou een moord om een geldschuld van 180 euro zijn. De verdachte was ontslagen uit een tbs-regime toen hij de daad pleegde.

In de zaak staan ook twee medeverdachten terecht. De eis tegen deze man en de vrouw was vijf maanden cel. Beiden zouden sporen van het misdrijf hebben gewist en vuurwapens in bezit hebben gehad op twee verschillende momenten.

De 54-jarige Oosterhouter is al eerder veroordeeld voor een levensdelict in 1992. De straf bestond toen uit een celstraf en TBR (het huidige tbs). De man werd in 2004 genezen verklaard en vrijgelaten. 

Deskundigen verklaarden tijdens de zitting op dinsdag dat de verdachte wel een stoornis heeft maar dat ze niets konden zeggen over de stoornis in combinatie met het recidivegevaar. Het opleggen van een tbs-maatregel was hierdoor juridisch niet mogelijk. De officier van justitie eiste levenslang om de maatschappij voorgoed te beschermen tegen deze verdachte.

De rechtbank doet op maandag 29 april uitspraak.