Eis tegen Janus van W. tien jaar cel

De officier van justitie van het parket in Hasselt heeft 10 jaar cel geëist tegen de Nederlander Janus van W. en tegen zijn medeverdachte en rechterhand Robert van V. 13 jaar cel. Verder eist de officier dat Eindhovenaar een half miljoen euro boete betaalt. Van W. is onder meer verdacht in de periode 2007-2009 8460 kilo wiet te hebben ingevoerd en verschillende transporten hasj, amfetamines en 1100 kilo cocaïne. Hij is ook verdacht van het leiden van criminele organisatie en witwassen ter waarde van ruim zes miljoen euro.

 

De internationale vertakkingen reikten tot in een eigen kantoor in Dubai maar ook – via zijn Israëlische medeverdachte Avraham G. – naar Mexico en Panama. Volgens de Belgische justitie had G. goede contacten met twee Mexicaanse drugskartels: Sinaloa en Los Zetas.

Tegen alle 16 verdachten eiste het Openbaar Ministerie in totaal 121 jaar cel en boetes van in totaal 1.170.000 euro. Van W. zou  elk jaar van zijn leven een miljoen euro cash hebben verdiend zo sprak de officier van justitie, hetgeen neer zou komen op een bedrag van 50 miljoen euro.

In de zaak werkten twee mannelijke en een vrouwelijke undercover die samen met Janus van W. op de camping Parelstrand in Lommel verbleven en zeer intiem met de groep van Van W. omgingen. Op de camping slaagden de undercovers erin de uiterst gesloten groep rond Van W. te infiltreren.

Lees ook:

Janus van W. plande twee aanslagen op Walter Douglas

Tolk legt proces Janus van W. stil