Eis tien jaar voor dood Rini van Setten

De 33-jarige Raymond K. moet volgens het Openbaar Ministerie (OM) tien jaar achter de tralies verdwijnen voor het doodschieten van de Hagenaar Rini van Setten. Tegen twee mannen uit Den Haag werden maandag celstraffen geëist van achttien maanden en twee jaar. Zij zouden betrokken zijn geweest bij het wegmaken van het lichaam en het uitwissen van sporen.

Het lichaam van Rini van Setten werd op 8 februari van dit jaar gevonden langs de Lekdijk in Bergambacht. De Hagenaar was door zijn hoofd geschoten. In de media volgden meteen veel speculatie over de dood van Rini. Hij zou onder meer gemarteld zijn, maar dat bleek niet zo te zijn.

Bekend

Hoofdverdachte Raymond K. heeft bekend dat hij Van Setten door het hoofd heeft geschoten. Alleen ging het volgens hem om een ongeluk. Het schot zou gelost zijn nadat K. het slachtoffer met het wapen op zijn hoofd sloeg. Dat gebeurde allemaal in de woning van een van de medeverdachten.

Gedumpt

De drie mannen hebben vervolgens het lichaam van Rini van Setten doen verdwijnen. Ze rolden het lichaam in een tapijt en plastic en vervoerden het vervolgens in een busje. Het slachtoffer werd niet veel later al gevonden in Bergambacht waar hij was gedumpt.

K. vluchtte vervolgens naar de Dominicaanse Republiek en werd later gearresteerd in Curaçao.

Lees ook:

Onderzoek Rini van Setten 'afgerond'

Bedreiging Van Setten op internet