Eis van 5 jaar cel voor cokesmokkel via goederentrein

Het Openbaar Ministerie heeft tegen drie verdachten uit Bergen op Zoom celstraffen van vijf jaar geëist. Ze zouden op station  Lage Zwaluwe 24 kilo cocaïne onder een goederentrein met eindbestemming Milaan hebben geplaatst. Zelf dachten ze dat het om tassen met geld ging. 

Mohamed B. (31), Bilal E. K. (29) en zijn vier jaar jongere broer Nasser werden vorig jaar mei aangehouden. De drie werden ’s avonds 23 mei 2017 op station Lage Zwaluwe geobserveerd door de politie, zo meldt BNdeStem. Die zag dat Mohamed B. op het station zat, terwijl de broers E.K. in de auto bleven zitten. Toen de goederentrein uit Moerdijk arriveerde stuurde Mohamed een appje naar de broers, die daarop de tassen uit de kofferbak haalden. Vervolgens werden ze met en zendertje onder de trein gehangen.

‘Koen’

De verdachten verklaarden dat ze in opdracht handelden van ene Koen, die ze in een café in Breda hadden ontmoet. Hij beloofde hen 5000 euro voor het klusje. Koen had hen op 23 mei vorig jaar op de parkeerplaats bij sporthal Gageldonk in Bergen op Zoom de tassen gegeven. Volgens justitie bestaat Koen niet. Verder vindt het OM het verdacht dat Bilal E.K. in 2016 zestien keer naar Milaan is geweest.

1,2 miljoen euro

Officier van justitie Luciënne den Braber eiste tegen alledrie 5 jaar cel voor het bezit en uitvoer van harddrugs. Volgens het OM had de in beslag genomen cocaïne een straatwaarde van 1,2 miljoen euro.