Eis: 4 jaar voor kroongetuige Hells Angels Kiel

De Officier van Justitie heeft vier jaar cel geëist tegen een verdachte die verklaringen heeft afgelegd tegen de Hells Angels uit het Duitse Kiel. De verdachte is zelf president geweest van de inmiddels opgeheven motorclub Legion 81.

De Hells Angels worden verdacht van zware mishandeling, bedreiging en afpersing. Ze kunnen daarvoor tien jaar cel opgelegd krijgen. De kroongetuige zou een lagere straf moeten krijgen, omdat hij door zijn verklaringen moet vrezen voor zijn leven. Ook bracht hij zijn familie in groot gevaar. Zijn gezin is inmiddels ondergedoken.

Door de getuigenissen van de kroongetuige kon de politie een grote actie tegen de Hells Angels in Kiel ondernemen. Met 1200 agenten werden invallen gedaan bij bordelen, clubhuizen en woningen van leden.

Ook werd er bij de actie gezocht naar het lijk van een man die sinds twee jaar is vermist. De politie heeft het stoffelijk overschot van de man niet gevonden. Volgens de president van de Hells Angels uit Hannover heeft de kroongetuige die moord gepleegd. Daarnaast zou de motorclub waarvan de getuige president was, de Hells Angels hebben bijgestaan met afpersen en prostitutie.

De getuige wordt in de motorscene gezien als een verrader. Hij zat in de rechtbank met een kogelvrij vest.