Eis: 4 jaar voor ontvoering en mishandelen

De officier van justitie heeft dinsdag voor de rechtbank in Haarlem tot 4 jaar cel geëist tegen drie verdachten wegens het medeplegen van een ontvoering op 4 en 5 juni 2014. Daarbij zou het slachtoffer zijn gemarteld, onder meer met een heet strijkijzer.

Horloge

Hoofdverdachte is een 19-jarige jongen uit Wormerveer. Hij dacht dat het slachtoffer wist wie tijdens een bezoek een duur horloge van hem had gestolen. Samen met een 26-jarige plaatsgenoot zou de Wormerveerder het toen 20-jarige slachtoffer hebben ontvoerd uit een winkelcentrum in Assendelft en met een auto naar zijn woning hebben gebracht.

Sporen

Tijdens de autorit zou de medeverdachte het slachtoffer een elleboogstoot hebben gegeven waardoor het slachtoffer een dik oog opliep en een stuk van zijn tand kwijtraakte. In de woning zat de derde verdachte te wachten. Dit was een 23-jarige man uit Wormerveer. Hij zou aanwezigen in de woning hebben weggestuurd, sporen hebben gewist en ervoor hebben gezorgd dat het slachtoffer de woning niet kon verlaten toen de andere twee verdachten op zoek waren naar degene die het slachtoffer aanwees als de dief.

Strijkijzer

De twee die het slachtoffer uit het winkelcentrum ontvoerden zouden het slachtoffer in de woning hebben gemarteld. Zo zouden zij hem hebben geschopt en geslagen en gestoken met een schroevendraaier. Het slaan gebeurde met onder meer een riem. Tweemaal zou een heet strijkijzer tegen zijn gezicht zijn gehouden. Ook zou het slachtoffer een heet strijkijzer hebben moeten kapotbijten.

Gefilmd

Het slachtoffer mocht uiteindelijk ’s nachts rond 05.00 uur de woning verlaten maar werd later die dag in Haarlem weer opgewacht. Hij zou weer zijn geschopt en geslagen en weer in een auto hebben moeten plaatsnemen en naar de woning zijn gebracht. De hoofdverdachte zou het bange slachtoffer hebben gefilmd. Wederom werd hij in de woning met een schroevendraaier geprikt, geschopt en geslagen. Ook zouden ze met hem naar de bank en naar het huis van zijn ouders zijn gegaan. Ook de moeder van het slachtoffer voelde zich bedreigd.

Uitspraak is over twee weken.