Eis: vijf jaar voor uithalen cocaïne uit container

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft tegen een 24-jarige Rotterdammer vijf jaar cel geëist voor het uithalen van 244 kilo cocaïne uit een container in de haven, en voor een bedreiging.

De man werd vorig jaar op de vroege ochtend van 24 december gearresteerd op de terminal van Uniport in de Rotterdamse haven. Dat gebeurde nadat hij op de vlucht voor de politie het water was ingedoken en onderkoeld was geraakt. Op het terrein en bij een open container met watermeloenen uit Brazilië werden meerdere tassen met cocaïne gevonden. Ook zijn er handschoenen op het terrein gevonden die de verdachte volgens camerabeelden al rennend weg zou hebben gegooid.

Vermoedelijk was de verdachte samen met onbekende anderen op de terminal omdat een getuige zegt meerdere mannen tussen de containers te hebben gezien.

De bedreiging dateert van vorige zomer. Hij zou iemand met een vuurwapen hebben gedwongen zijn zakken leeg te maken en te knielen. Dat werd op een camera vastgelegd. De verdachte heeft fors een strafblad vanaf 13-jarige leeftijd.

De rechtbank doet 1 oktober uitspraak.