Eis: Zes jaar cel tegen Satudarah-lid

Tegen een lid van Satudarah MC is voor de rechtbank in Breda zes jaar cel geëist, wegens onder meer een zware mishandeling in Rijsbergen. De 38-man uit Breda heeft volgens de officier van justitie vorig jaar een man geslagen met een zware zaklamp. Tegen Satudarah-voorman Klaas O. eiste de officier zes maanden cel. Gisteren en vorige week eiste de officier van justitie al straffen van 24 tot 30 maanden cel tegen acht andere verdachten.

O. heeft voor de rechtbank van Breda ontkend dat hij in augustus vorig jaar de portier van café De Nachtwacht heeft bedreigd. Volgens O. was er wel sprake van ‘een pittig gesprek’. Er hebben de afgelopen dagen elf leden van Satudarah terechtgestaan voor de Bredase rechtbank. 

De verslaggever van Omroep Brabant twitterde dat de portier van De Nachtwacht als getuige heeft ontkend te zijn bedreigd, ook al is er aangifte van meineed tegen hem gedaan. De officier van justitie stelde dat O. heeft gezegd de portier ‘kapot’ te zullen maken en dat hij een pistool heeft laten zien. De portier heeft nooit aangifte gedaan.

Half augustus 2011 was een groep Satudarah-leden aan het stappen in het centrum van Breda. O. heeft gezegd een week voordien een lid van Satudarah geweigerd werd bij De Nachtwacht. Hij had met de portier pittig gesprek gevoerd toen hij de portier ging vragen naar het waarom va die weigering. Daarbij ging het volgens hem om een discussie en niet om bedreiging.

O. was ten tijde van de feiten president van het Bredase chapter. Inmiddels is O. lid van het nationale bestuur van Satudarah. 

Eén vermeende betrokkene is voor de politie niet te vinden.