El Chapo zal geen juryleden vermoorden

De beruchte Mexicaanse drugsbaron “El Chapo” laat weten geen juryleden om het leven te zullen laten brengen, tijdens zijn aanstaande rechtszaak in de Verenigde Staten. Hij reageert hiermee op de eis van de aanklager dat de juryleden moeten worden beschermd.

Aanvoerder

Joaquin “El Chapo” Guzmán wordt gezien als de belangrijkste aanvoerder van het Mexicaanse Sinaloa-kartel, het grootste drugssyndicaat in dat land. Hij werd vorig jaar uitgeleverd aan de Verenigde Staten, verdacht van moord, ontvoering en drugshandel. Justitie in New York wil Guzmán voor 14 miljard dollar plukken, vanwege de inkomsten die hij had uit drugssmokkel.

Anoniem

De officier van Justitie in Brooklyn heeft de rechters nu gevraagd of de juryleden in zijn zaak anoniem en buiten de openbaarheid mogen optreden in de zaak. Ook wil hij dat de juryleden door bewapende beveiligers worden beschermd. Dat in verband met El Chapo’s gewelddadige verleden en het feit dat hij eerder getuigen bedreigde. Dat meldt het Amerikaanse opinieblad Newsweek.

Niet eerlijk

De drugsbaron heeft zijn advocaat hierop laten verklaren dat hij beloofd geen juryleden in zijn aanstaande zaak te zullen laten vermoorden. Zijn raadsman voert daarbij aan dat het verzoek van de aanklager de ‘zeer oneerlijke suggestie wekt dat hij een gevaarlijke persoon is, waar de jury voor moet worden beschermd.’

Lees hier meer

Proces El Chapo pas in september

Getuigen tegen El Chapo blijven geheim

El Chapo heeft problemen met zijn verdediging (UPDATE)