El Idrissi: ‘Noord-Afrikaanse schutter’

De man die op 31 januari 2014 in Amsterdam-Noord Tarik El Idrissi doodschoot was vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst en tussen de 20-45 jaar oud. Ook de andere dader valt volgens de politie in die leeftijdscategorie. Beide daders waren in het donker gekleed en hadden hun hoofd en gezicht bedekt. De politie maakte dinsdagavond in het programma Opsporing Verzocht nieuwe informatie bekend over de moord.

Voetbaltraining

Donderdag 30 januari bracht Tarik El Idrissi aan het begin van de avond zijn oudste zoon naar zijn voetbaltraining. Na de training leverde hij zijn zoon af op de Kramatweg in Amsterdam-Oost. Tarik en zijn gezin logeerden daar tijdelijk bij familieleden, omdat er in hun eigen huis werd geschilderd. Die avond tussen 20.00 en 22:30 uur was El Idrissi in het restaurant Wok on Fire, in de Jan Evertsenstraat in Amsterdam-West. De politie wil heel graag met iedereen in contact komen die daar die avond ook is geweest.

Texaco

Rond 22.30 uur heeft een mogelijk Marokkaanse man bij Tarik in zijn grijze Opel Astra gezeten. Die man is nog niet getraceerd en de politie wil hem heel graag spreken. Om 22.40 uur tankte El Idrissi bij het Texaco tankstation aan de Marnixstraat naast het hoofdbureau van de politie in Amsterdam-Centrum.

Kramatweg

Hij is waarschijnlijk na het tanken rond 23.00 uur aangekomen op zijn tijdelijk adres op de Kramatweg in Amsterdam Oost, waar hij de nacht doorbrengt met zijn vrouw en kinderen. De politie wil graag weten wie hem daar heeft gezien of bij zijn vertrek daar de volgende ochtend vrijdag 31 januari voor 07.30 uur.

Opel

De daders zijn ontkomen in een grijze Volkswagen Golf GTI. De vluchtauto is kort na de moord op vrijdag 31 januari brandend teruggevonden in de Hilverbeekstraat, vlakbij de plaats delict. Mogelijk zijn de daders op de Volendammerweg overgestapt, mogelijk in een Opel Astra.

Zie ook:

 'Vermoorde kickbokser had banden met MC's'