Elf arrestaties bij wietactie in Brabant

Bij een wietactie in Brabant heeft de politie donderdag elf arrestaties verricht. In Roosendaal, Bergen op Zoom, Tholen, Steenbergen en Zevenbergen werden drie woningen, twee horecapanden en een bedrijfspand doorzocht. Er zijn kwekerijen met honderden wietplanten ontdekt en geruimd

In totaal zijn er elf verdachten aangehouden, vijf auto's en beeld- en geluidsapparatuur in beslag genomen. Drie verdachten zijn in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De politie verwacht de komende tijd nog meer aanhoudingen te verrichten.

Vrachtwagen

Aan de Industrieweg In Zevenbergen werd een mobiele wietkwekerij ontdekt in een bedrijfspand. In het pand werden 404 planten aangetroffen. Een 50-jarige man uit Bergen op Zoom en een 54-jarige man, woonachtig in Spanje, zijn daar aangehouden. De kwekerij was ondergebracht in een vrachtwagen in het pand.

Bergen op Zoom

In Bergen op Zoom werden op twee plaatsen kwekerijen ontdekt. In een kelder van een horecapand stonden 55 planten. Een 37-jarige man werd aangehouden. Op de zolder van een horecagelegenheid vonden agenten twee kweekruimtes met in totaal 415 wietplanten. Een 35-jarige man en vrouw uit Bulgarije zijn aangehouden.

Pepperspray

In Roosendaal had de politie het lastig met een aanhouding. Om een 42-jarige bewoner te arresteren maakte de politie gebruik van pepperspray. In de woning van de man werd een kwekerij aangetroffen.

Knippen

De overige arrestaties waren in Tholen en Steenbergen. In Tholen waren een 53-jarige man, een vrouw van 27 jaar en een 39-jarige inwoonster van België bezig met knippen van wietplanten.